baner1

Stanowiska i obowiązki

Jadąc do Wielkiej Brytanii z TEE znasz już hotel, miejsce zakwaterowania, wiesz jak nazywa się Twój praktykodawca oraz jaki mniej więcej zakres obowiązków będzie Cię dotyczyć.

UWAGA: Jeżeli organizujesz praktyki samodzielnie - Pamiętaj o ustaleniu wszystkich szczegółów z hotelem/restauracją!

Praktykanci wykonują obowiązki związane z pracą m.in. na takich stanowiskach jak: kelner, pomocnik kelnera, barman, pomocnik barmana, recepcjonista, pokojówka, portier, pracownik kuchni.

Przedrozmową telefoniczną z managerem hotelu, zaaranżowaną przez TEE, przekażemy Ci informację na temat proponowanego zakresu obowiązków i liczby godzin. W takcie rozmowy manager może przedstawić szczegóły dotyczące stanowiska, ale najczęściej zostają one określone po przyjeździe do praktykodawcy, który sprawdzi Twoją znajomość języka w praktyce.

Wymiar godzin

Oferty proponowane przez TEE dają Uczestnikowi możliwość wykonywania obowiązków w wymiarze FULL TIME, czyli pełnego etatu, co stanowi ok. 35-40h tygodniowo.

Zwykle obowiązki wykonywane są w systemie zmianowym: porannym, popołudniowym, wieczornym bądź nocnym – zależy to od organizacji pracy w hotelu czy restauracji.

Zdarza się, że praktykodawca oferuje możliwość praktyki w godzinach nadliczbowych, jeśli ruch w hotelu czy restauracji tego wymaga.

ikona 08frequently
asked questions